Cursus Filosofie

De betekenis van filosofie is het houden van wijsheid. Een filosoof wil dus graag nieuwe informatie tot zich nemen en een antwoord zoeken op onbeantwoorde vragen. Een filosoof zoekt niet naar meningen, maar naar kennis. Want volgens filosofen word je niet wijzer van meningen, maar van kennis. Filosofen stellen zichzelf vragen en denken dan na over deze belangrijke vraag. Enkele voorbeelden van bekende filosofen zijn Aristoteles, Plato en Socrates. Een bekende uitspraak van laatst genoemde is ‘’Het enige wat ik zeker weet, is dat ik niks weet’’. Het begrip filosofie is dus lastig te omschrijven, maar er bestaat een mogelijkheid om cursussen te volgen op filosofisch gebied. Hiermee valt het filosoferen te leren en kun jij je verdiepen in de geschiedenis.

 

Cursus Filosofie van LOICursus Filosofie van StudieplanCursus Filosofie van NTI
De cursus Filosofie is nieuw bij de LOI. De cursus duurt slechts zes maanden, dus dit is een relatief korte periode voor een dergelijk onderwerp. De normale kosten liggen op 300 euro, maar tijdelijk zijn de kosten slechts 240 euro voor de complete cursus Filosofie bij de LOI. Tijdens de cursus leer je over de geschiedenis van de filosofie, leer je anders denken en leer je argumenteren. Om dit te ondersteunen ontvang je bij de LOI een boek over filosofie en krijg je toegang tot een online leeromgeving vol extra’s die de cursus ondersteunen.
Meer informatie over de Cursus Filosofie van LOI
Een cursus Filosofie wordt nog niet aangeboden bij Studieplan. Er bestaat echter wel een mogelijkheid tot het volgen van een cursus Parapsychologie. Deze cursus is er voor mensen die geïnteresseerd zijn in het paranormale en meer willen weten over dat tussen hemel en aarde.

Het NTI biedt al langere tijd de cursus Filosofie aan. Een groot onderdeel van de cursus gaat over de waarheid. Wat is eigenlijk waar? Na afloop neem je niet alles meer voor vanzelfsprekend aan. De cursus Filosofie maakt de westerse filosofie voor iedereen toegankelijk. Het begin van de cursus zal zich richten op het begin van de filosofie en via een tijdslijn komen de cursisten in het heden en wat filosofie vandaag de dag inhoudt en betekent. De cursus duurt bij het NTI negen maanden en heeft twee lessen per maand van drie uur per week. De kosten liggen tijdelijk rond de 240 euro. Voor de cursus is geen vooropleiding vereist en er wordt ook niet verwacht dat men voorkennis over het onderwerp heeft. Het is dus de ideale start voor beginnende filosofen. Tijdens de cursus krijgt men begeleiding van een docent en online begeleiding.
Meer informatie over de cursus Filosofie bij NTI

De goedkoopste cursus Filosofie

LOI
€ 50,- Per maand
6 maanden cursus
Toegankelijke cursus
Veel vervolg mogelijkheden
Studieplan
Bied deze cursus niet aan
 
 
 
NTI
€ 26,85 per maand
9 Maanden cursus
Goede uitgebreide cursus
Zeer goedkoop voor uitgebreide cursus