Cursus Interieurstylist

Zie jij in elk huis waar je op bezoek bent mogelijkheden voor een betere uitstraling? Heb jij zin om overal waar je komt het interieur opnieuw te stylen? Loop je altijd rond met leuke ideeën om je eigen huis aan te pakken? Wellicht kun je dan eens starten met een cursus Interieurstilist. Een belangrijk punt voor interieurstilisten is het zien en benutten van de ruimte in een kamer. Hierdoor creëer je voor jezelf mogelijkheden qua styling. Als stylist zijn er diverse aspecten waar je rekening mee moet houden. Wat te denken van kleur, licht, materiaal en meubilair? Een cursus Interieurstylist leidt jou op tot een vakkundige stylist met oog voor detail.

Cursus Interieurstilist van LOICursus Interieurstilist van StudieplanCursus Interieurstilist van NTI

Bij de LOI draait het in deze cursus vooral om het tekenen van de ruimte en ook alles inrichten op papier. De kennis over interieurstyling doe je op in theorielessen over de geschiedenis van interieurs en bekende ontwerpers. Een belangrijk onderdeel binnen de cursus is VectorWorks. Dit is een digitaal professioneel tekenprogramma, wat optioneel is binnen de cursus. Kies je voor een cursus met VectorWorks dan duurt deze acht maanden en betaal je met korting ongeveer 565 euro. Kies je voor een cursus zonder VectorWorks dan duurt deze zes maanden en betaal je met korting ongeveer 320 euro.

Meer informatie over de Cursus Interieurstylist van LOI

De cursus van Studieplan richt zich voornamelijk op het gebruik van licht en kleur in een interieur. In de praktijkgerichte cursus leer je over verschillende mogelijkheden met licht en kleur om zo eenheid aan te brengen in een interieur. De cursus kost slecht 99 euro. Studieplan biedt ook een cursus Binnenhuisarchitectuur aan. Deze cursus richt zich voornamelijk op het inrichten van een kamer met meubilair en materiaal. Je leert dan ook over diverse interieurstijlen en –ontwerpen in deze cursus die 239 euro kost.

Meer informatie over de Cursus Interieurstilist van Studieplan

De cursus Interieurstylist bij het NTI is zeer populair en laat je in ongeveer een jaar uitgroeien tot een professionele stylist. De cursus beslaat een breed gebied aan kennisoverdracht, want er wordt ingegaan op trends en ontwikkelingen op het gebied van interieurstyling, maar ook op de materialen, de kleuren en de kunst. Je kunt de cursus volgen in 9, 13, 16 of 21 maanden met een divers aantal lesmomenten per week en een divers aantal uren per week. De kosten liggen voor deze cursus rond de 500 euro. Andere soortgelijke cursussen van het NTI zijn Interieuradviseur en Binnenhuisarchitectuur.

Meer informatie over de Cursus Interieurstilist van NTI

De goedkoopste Cursus Interieurstylist

LOI
€ 35,- Per maand
10 maanden cursus
Toegankelijke cursus
Veel vervolg mogelijkheden
Studieplan
€ 175,- Eenmalig
Eenmalige betaling
Spotgoedkoop!
Perfect voor beginners!
NTI
€ 33,- per maand
8 Maanden cursus
Goede uitgebreide cursus
Zeer goedkoop voor uitgebreide cursus