Cursus Modeontwerper

Ben jij vaak met kleding bezig en vind je het belangrijk om er goed uit te zien? Heb jij altijd oog voor leuke kledingcombinaties en loop je vaak rond met nieuwe ideeën voor kleding? Wellicht is een cursus Modeontwerper iets voor jou. Met een cursus gericht op het vakgebied mode kun jij je algemene kennis uitbreiden, nieuwe ervaringen opdoen en wellicht wel een eigen onderneming opzetten om zo de door jou ontworpen kleding te verkopen. Je leert overigens niet alleen over kleding, want er is ook een mogelijkheid om je te verdiepen in visagie en accessoires.

 

 

Cursus Modeontwerper van LOICursus Modeontwerper van StudieplanCursus Modeontwerper van NTI

Bij de LOI bestaat het aanbod op het gebied van mode uit de cursus Freelance Modeontwerper. In deze praktijkgerichte opleiding leer je niet alleen over het ontwerpen en designen, maar ook over het ondernemen. In de cursus leer je hoe je ontwerpen in je hoofd ook daadwerkelijk op papier kunt zetten. Tevens leer je technieken beheersen waarmee je de kleding zelf kunt maken, nadat je ontwerp op papier staat. Het slotstuk is dan om de kleding echt te verkopen en zo jouw onderneming leven in te blazen. De opleiding duurt 15 of 16 maanden en kost rond de 800 euro. De cursus die zich specifiek richt op het beroep modeontwerper is in verwachting bij de LOI.

Meer informatie over de Cursus Modeontwerper van LOI

Studieplan heeft een cursus Zelf mode maken. Deze cursus is vooral bedoeld voor de creatieveling vol goede ideeën en ontwerpen die deze plannen nu ook daadwerkelijk wil gaan uitvoeren. Tijdens deze cursus leer je stapsgewijs kleding naaien en leer je ook hoe je bijpassende accessoires kunt maken. Cursisten krijgen speciale technieken aangeleerd om een eigen draai te geven aan de ontwerpen. In het cursusmateriaal staan veel ideeën en dit vormt dan ook een bron van inspiratie voor deelnemers. De cursus kost nu maar 89 euro bij Studieplan en je kunt zelf de tijd inplannen die je nodig denkt te hebben voor je studie.

Meer informatie over de Cursus Modeontwerper van Studieplan

Het breedste aanbod aan cursussen op modegebied vind je bij het NTI. Zij bieden de volgende cursussen aan: Allround Mode, Allround Styling, Modestyling en Zelf kleding maken. Deze cursussen duren respectievelijk 26, 32, 10 en 16 maanden. Met deze creatieve cursussen krijg je veel vrijheid om eigen creaties te maken op het gebied van kleding en mode. De duur van de cursus kun je uiteraard inkorten door meer lessen te volgen in een kortere periode. Als toekomstig modeontwerper zijn er dus diverse opties binnen het modevakgebied bij het NTI.

Meer informatie over de Cursus Modeontwerper van Studieplan

Goedkoopste cursus Mode Ontwerpen

LOI
€ 34,50 Per maand
10 maanden cursus
Toegankelijke cursus
Zeer uitgebreid
Studieplan
€ 119,- Eenmalig
Een vast bedrag
Zeer goede basis
Kort en bondig
NTI
€ 31,35 Per maand
Meest complete cursus
14 maanden cursus
Goede prijs/kwaliteit.