Cursus Personal Trainer

Sporten en een gezond lijf en leven is belangrijk voor ieder mens. Dankzij sport blijft de dagelijkse conditie op peil en kun je ook beter je gewicht controleren. Men kan veel verschillende soorten sport beoefenen, zowel individueel als in een groep. Een opkomende variant van sport in Nederland is fitness. Door heel Nederland openen veel fitnesscentra waar men tegen een lage prijs gebruik kan maken van de apparatuur. De service is dan ook vaak niet denderend en persoonlijke begeleiding staat niet hoog in het vaandel. Juist een personal trainer kan helpen bij het samenstellen van een goed en
uitgebalanceerd sportprogramma om zo te zorgen voor een juist programma voor het lichaam. Elk lichaam is anders en heeft dus een goede begeleiding nodig. Met een cursus Personal Trainer leer je het begeleiden van mensen die graag willen sporten, maar daar wel hulp bij kunnen gebruiken.

Cursus Personal Trainer van LOICursus Personal Trainer van StudieplanCursus Personal Trainer van NTI

De LOI heeft op dit moment nog geen cursus Personal Trainer, maar deze cursus is wel in de maak. Ook de LOI ziet het belang van begeleiding bij het sporten en speelt daar dus op in met een cursus. Tijdens de cursus kan men het officiële Fit!vak-certificaat Fitnesstrainer A, oftewel personal trainer, halen. Als personal trainer leer je bij de LOI professioneel begeleiden en doelen opstellen voor de mensen die je onder je hoede krijgt.  Zo kun je een uitgebalanceerd programma opstellen om mensen fysiek en mentaal weer in conditie te krijgen. De cursus wordt afgesloten met een officieel examen bij Fit!vak. De kosten voor de totale cursus die negen maanden duurt komen te liggen op 855 euro.

Meer informatie over de Cursus Personal Trainer van LOI

Studieplan biedt diverse cursussen aan op het gebied van coaching, maar niet specifiek voor personal trainers. De cursussen die zij aanbieden zijn voor het trainen van medewerkers of het coachen van mensen bij hun uitgaven.
Het NTI heeft daarentegen weer wel een opleiding die zich richt op personal trainers in wording. De cursus AALO Fitness Docent zorgt ervoor dat cursisten perfect worden klaargestoomd om mensen te begeleiden bij het fitnessen.

Meer informatie over de Cursus Personal Trainer van Studieplan

Ook het NTI legt de focus op het belang van goede trainingsschema’s en motivatie van de sporter. Het NTI biedt de cursus aan in combinatie met AALO Opleidingen. Het examen zal dan ook bestaan uit een theorie en praktijkgedeelte. De cursus duurt zes maanden met twee lessen per maand van zeven uur per week. Totaal komen de kosten voor deze cursus op 500 euro inclusief examen.

Meer informatie over de Cursus Personal Trainer van NTI

De goedkoopste cursus Personal Trainer

LOI
Nog niet bekend
Een te verwachten cursus
Zeer professioneel
Met officiële onderscheiding
Studieplan
€ 189,- Eenmalig
Een vast bedrag
Zeer goede basis
Mooi algemene cursus
NTI
€ 83,16 Per maand
Meest complete cursus
6 maanden cursus
Zeer uitgebreid en erkende opleiding