Cursus Sportmassage

Sport is een blessuregevoelige bezigheid. Iedereen die sport heeft wel eens te maken gehad met een pijnlijke spier, overbelasting of vermoeidheid. Nu zijn veel klachten te verhelpen door rust te houden, maar bij sommige klachten heeft men een massage nodig. Een cursus Sportmassage is daarom zeer handig om blessureleed te voorkomen of te verhelpen. Een belangrijk onderdeel van elke cursus Sportmassage is kennis over het menselijk lichaam. Dit is namelijk het werkgebied van een sportmasseur. Na het volgen van een cursus Sportmassage kun je aan de slag als sportmasseur. Als sportmasseur kun je zowel voor jezelf aan de slag, als voor een sportvereniging.

Cursus Sportmassage van LOICursus Sportmassage van StudieplanCursus Sportmassage van NTI
De cursus Sportmassage bij de LOI is vernieuwd. Na het volgen van de cursus haal je een officieel NGS-diploma. De cursus vereist dan ook een serieuze inzet en is op MBO 4-niveau.  Bij de LOI volg je 10 praktijkdagen die begeleid worden door professionals. Zo krijg je meteen een kijkje in de keuken. Tijdens deze dagen oefen je het masseren met diverse technieken en leer je voorlichting geven. De theorie doe je op middels hoorcolleges die je online kunt volgen. De kosten zijn 900 euro.
Meer informatie over de Cursus Sportmassage van LOI
Bij Studieplan kost een cursus Massage slechts 59 euro. Tijdens deze cursus leer je vier massagetechnieken om je eigen lichaam en dat van anderen goed te verzorgen. Met het lesmateriaal leer je stap voor stap de technieken die zowel visueel als tekstueel worden weergegeven. Het belangrijkste dat je leert om door te stromen naar sportmasseur is het bereiken van een betere doorbloeding, het soepeler maken van spieren en het afvoeren van afvalstoffen. Je ontvangt hier geen officieel diploma.
Meer informatie over de Cursus Sportmassage bij Studieplan

Net als bij de LOI is het bij het NTI mogelijk om de cursus Sportmassage te volgen. Met deze cursus haal je het officiële NGS-diploma. Dit kun je doen in 15 of 20 maanden. Bij een cursus van 15 maanden heb je drie lessen per maand van zes uur per week. Bij een cursus van 20 maanden heb je twee lessen per maand van vier uur per week. De kosten liggen rond de 40 tot 50 euro. Bij het NTI krijg je acht praktijkdagen tijdens je cursus. Je ontvangt wel een verzorgingspakket ter waarde van 80 euro. Dit is handig wanneer je aan de slag gaat als sportmasseur, maar ook zeker tijdens het oefenen en voorbereiden tijdens de cursus. Je leert over de manieren van masseren en de middelen die je kunt gebruiken bij blessurepreventie.
Meer informatie over de Cursus Sportmassage bij NTI

De goedkoopste cursus Sportmassage

LOI
€ 75,- Per maand
12 maanden cursus
Toegankelijke cursus
Gratis lesmateriaal
Studieplan
€ 59,- Eenmalig
Eenmalige betaling
Spotgoedkoop!
Geen diploma
NTI
€ 52,32 per maand
15 Maanden cursus
Goede uitgebreide cursus
Professionele begeleiding