Cursus tot professionele Kapper

Ben je altijd al creatief bezig geweest met het mooi maken van je eigen haar of dat van anderen, dan is een cursus Kapper wellicht iets voor u. Met een cursus Kapper leer je eenvoudig en snel de technieken die thuiskappers hanteren. Na het volgen van de cursus kun je direct aan de slag als thuiskapper om mensen in je eigen omgeving te knippen. Het voordeel voor de mensen die je knipt is dan dat je vaak stukken goedkoper bent dan wanneer zij zichzelf laten knippen bij een kapsalon. Voor veel mensen is de kostenbesparing tegenwoordig de reden om over te stappen op een thuiskapper. Dit scheelt toch minimaal tien euro per knipbeurt. Zelf heb je als thuiskapper ook veel voordeel van de cursus. Zo doe je al praktijkervaring op tijdens de cursus en heb je diverse oefeningen in het pakket waardoor je verschillende manieren van knippen kunt leren en ervaren. Er zijn echter diverse aanbieders van de cursus Kapper en daardoor hebben de pakketten van de cursus een verschillende inhoud.

Cursus Kapper van LOICursus kapper van StudieplanCursus Photoshop van NTI
Bij de LOI duurt de cursus Thuiskapper een half jaar. Dit is een relatief korte tijd voor een cursus, maar na het volgen van dit programma ben je wel klaargestoomd om kapsels te knippen en haar te stylen. In deze cursus leert men de basistechnieken voor het kappersvak. Het voordeel bij de LOI is dat je gratis praktijkdagen krijgt en een gratis materialenpakket. Ook bevat de cursus veel oefenopdrachten en begeleiding van professionals. Bij de LOI betaal je zonder korting 66,50 per maand. De totale kosten komen daardoor op 399 euro.
Meer informatie over de cursus Kapper LOI
Bij Studieplan bepaal je je eigen studietempo. Zo valt de cursus te combineren met hobby’s, werk en andere bezigheden. De cursus bevat alle technieken om te knippen, maar ook het adviseren over kapsels is een belangrijk onderdeel van de cursus.  Bij Studieplan kun je kiezen uit een cursus Freelance Thuiskapper (199 euro), Haarstyling (79 euro) en Kapperscursus (99 euro).
Meer informatie over de Cursus Kapper bij Studieplan
Bij het NTI kun je ook zelf je studietempo bepalen. De cursus Thuiskapper kun je volgen in acht maanden of in twaalf maanden. Het aantal lessen per maand en het aantal uur is dan verschillend. Bij acht maanden heb je vier lessen per maand van twee uur per week. Bij twaalf maanden heb je drie lessen per maand van één uur per week. Als extra krijg je twee praktijkavonden bij het NTI en een gratis oefenkop met echt haar.
Meer informatie over de Cursus Photoshop bij NTI

De goedkoopste cursus Kapper

LOI
€ 66,50 Per maand
6 maanden cursus
Toegankelijke cursus
Gratis lesmateriaal
Studieplan
€ 199,- Eenmalig
Eenmalige betaling
Spotgoedkoop!
Gratis lesmateriaal
NTI
€ 62,40 per maand
8 Maanden cursus
Goede uitgebreide cursus
Professionele begeleiding