Fotografie

De cursus Fotografie is erg populair. Veel mensen hebben als hobby fotografie. Dit is een hobby waarin je door ervaring wel beter kunt worden maar nooit de fijne kneepjes van het vak gaat leren. Fotografie is niet voor niks een vak dat over het algemeen wordt uitgevoerd door een vakman, een echte fotograaf.

Fotografie is een leuke hobby waarin je met een goede cursus aanzienlijk betere foto’s kunt maken en daardoor je hobby beter uitvoeren en misschien op semi-professionele basis aan de slag gaan. De cursus fotografie wordt door verschillende aanbieders aangeboden. De cursus fotografie verschilt dan niet alleen in prijs maar ook in inhoud.

 

 

 

Cursus fotografie LOICursus fotografie StudieplanCursus fotografie NTI
LOI kent meerdere cursussen die betrekking hebben op fotografie. De cursus fotografie waarin je de basis leert en echt bezig bent met het fotograferen heet ‘Leren fotograferen’. Het is een complete cursus waarin je onder andere leert over de camera en software, lenzen, belichting en scherpte. Maar ook randzaken zoals reparaties, Picasa, afdrukken en presenteren.

Kortom de cursus Leren fotograferen is de basiscursus fotografie van LOI. Het is een basiscursus maar wel compleet van A tot Z. Van het maken van foto’s tot het bewerken en afdrukken van foto’s.

Andere fotografie cursussen van LOI zijn:

  • Digitale beeldbewerking
  • Digitale fotografie
  • Digitale fotografie en beeldbewerking
  • ZZP’er voor creatieve professionals

Meer informatie over de fotografie cursussen van LOI

Studieplan staat bekend als een van de goedkoopste aanbieders van cursussen en opleidingen. Dit is dan ook de goedkoopste fotografie cursus die er te vinden is. Bij Studieplan studeer je op je eigen tempo. Je betaalt dan ook niet per maand maar een vast bedrag.

De cursus fotografie van studieplan zeer toegankelijk. Iedereen kan direct beginnen met de studie. Je leert onder andere de juiste lens te gebruiken en het gebruiken van de ontspanknop. Maar ook andere zaken zoals het instellen van de juiste belichting, scherpte en diepte. Ondanks het feit dat dit de goedkoopste cursus fotografie is, wil dit niet zeggen dat het de minst uitgebreide is. Sterker nog, de cursus fotografie van Studieplan is zeer uitgebreid.

Wil je toch meer leren dan de basis dan heeft Studieplan nog extra cursussen.

  • Digitale beeldbewerking
  • Digitale fotografie
  • Freelance fotograaf

Meer informatie over de fotografie cursussen van Studieplan

De cursus fotografie van de NTI is een zeer uitgebreide cursus. Met een duur van 10 maanden leer je alle fijne kneepjes van het vak. Met de 10 maanden cursus heb je 3 lessen per maand. Dit komt neer op 6 uur per week. Behalve de techniek en de theorie leer je ook veel praktijk. Na deze uitgebreide fotografiecursus kun je direct aan de slag.

De cursus van de NTI is aanzienlijk uitgebreider en voor meer professionelere doeleinden dan de andere online cursussen fotografie. Je werkt dan ook samen met een ervaren leraar. Je maakt opdrachten, stuurt ze in en de leraar controleert deze.

De cursus fotografie van NTI is puur gericht op analoge fotocamera’s. Je moet dus zelf een analoge camera hebben. Wil je je richten op digitale fotografie? Dan kun je 1 van de andere cursussen bekijken.

  • Digitale fotografie
  • Digitale fotografie met Photoshop
  • Beroepsfotograaf worden

Meer informatie over de fotografie cursussen van NTI

Vergelijk de prijzen voor de Cursus Fotografie!

LOI
€ 47,50 Per maand
6 maanden cursus
Uitgebreide cursus
Met certificaat
€ 29,95 inschrijfgeld
 
Studieplan
€ 195,- Eenmalig
Studeer op eigen tempo
Goede basiscursus
Met certificaat
Geen inschrijfgeld
 
NTI
€ 24,60 Per maand
10 Maanden cursus
Zeer uitgebreide cursus
Met certificaat
€ 29,95 inschrijfgeld