Sportvoeding of Voedingsleer

Steeds meer mensen zijn bezig met gezond eten en sporten. Bij voldoende sporten hoort ook een evenwichtig voedingsschema. Wat mag je wel eten en wat kun je beter laten liggen? Iedereen is er mee bezig, iedereen zegt wat anders en daarom is er juist zo veel behoefte aan een sportvoeding deskundige.

Als deskundige in sportvoeding kun je consulten geven over het belang van voeding bij het sporten, je kunt als personal voedingsdeskundige aan de slag of je kunt helpen bij het opstellen van een voedingsschema. Iets waar veel vraag naar is. Daarbij is het voor jezelf natuurlijk ook goed om te weten wat je kunt eten! Kortom, gezond eten is hip en happening, daar kun je niet alleen aan meedoen maar je kunt er ook nog eens je werk van maken!

Cursus Sportvoeding LOICursus Sportvoeding StudieplanCursus Sportvoeding NTI
Dat LOI voor kwaliteit staat, dat blijkt ook wel weer uit de cursus Sportvoeding van LOI. Deze online cursus tot Sportvoedingsdeskundige is speciaal door sport diëtisten.

De LOI biedt voor Sportvoeding een zeer complete opleiding. En met compleet, bedoelen we ook compleet. Denk bijvoorbeeld aan online hoorcolleges. De lesstof van de cursus Sportvoeding van LOI is op basis van wetenschappelijke onderzoeken. Je kunt na de cursus aan de slag als zelfstandig sportvoedingsadviseur.

De cursus is gericht op zowel de individuele sporter als teamsporter. Aan de hand van hoorcolleges en uitgebreide en goed onderbouwde praktijkvoorbeelden leer je alles over sportvoeding en hoe je hiermee tot betere prestaties en een gezonder leven komt. Kortom, een uitgebreide cursus over sportvoeding en alles wat er mee te maken heeft. Je kunt na de cursus Sportvoeding een advies geven die volledig afgestemd is op de persoon. Hierbij hou je rekening met de sport en het type sport.

Meer informatie over de cursus Voedingsleer van LOI

Studieplan heeft een prachtige cursus wat betreft sportvoeding. Deze online cursus biedt je het totale plaatje en dat tegen een spotprijs. Wederom is Studieplan de goedkoopste aanbieder van deze cursus maar zeker niet de minste.

Je leert alle belangrijke zaken betreffende sportvoeding. Waar halen sporters bijvoorbeeld de juiste energie vandaan? Hoe bereikt een sporter het juiste vochtbalans? Maar ook de basis is belangrijk. Je moet natuurlijk wel eerst weten wat het effect va het juiste vochtbalans is en welke voeding je voor, tijdens en na het sporten het beste kunt nemen. Dit is weer per sport afhankelijk maar ook dat zal je leren.

Kortom, een goede cursus die vooral gericht is op de praktijk. Heel veel informatie die je direct kunt toepassen op jezelf of op je cliënten. Want met de cursus sportvoeding van Studieplan kun je zelf aan de slag als sportvoedingsdeskundige.

Meer informatie over de Sportvoeding cursus van Studieplan

De cursus sportvoeding van NTI is niet alleen gericht op voeding van sporters. Het heet hier dan ook officieel
Voedingsleer. Toch is dit in zekere zin een vergelijkbare cursus.

Je leert alles over voeding in de breedste zin van het woord. Dit kun je als Sportvoedingsdeskundige natuurlijk toepassen. Om een beeld te geven van hoe breed deze cursus is, je leert van alles over voeding en spijsvertering tot de relatie tussen voeding en psychische en sociale problemen. Er komt dus aanzienlijk meer psychologie bij kijken. Dit kan voor topsporters van groot belang zijn.

De cursus voedingsleer van NTI steekt dus wat af bij de cursussen sportvoeding maar is zeker bruikbaar in dezelfde branche. Met meer oog voor psychologie en meer oog voor het medische vlak.

Meer informatie over de cursus voedingsleer van NTI

Vergelijk de prijzen voor de cursus Sportvoeding of Voedingsleer

LOI
€ 60,- per maand
8 maanden cursus
Leuke uitgebreide cursus
Veel bruikbare praktijk
Studieplan
€ 199,- eenmalig
Eenmalige betaling
Zeer bruikbare cursus
Direct toe te passen in praktijk
NTI
€ 73,89 per maand
9 maanden cursus
Meest uitgebreide cursus
Zowel psychologisch als sportief