Taalcursus Noors

Wanneer je denkt aan Scandinavië denk je ongetwijfeld aan Noorwegen. Noorwegen staat bekend om haar fjorden, rijke geschiedenis met Vikingen, het Noorderlicht en de schitterende hoofdstad Oslo. Noorwegen is een ultieme vakantiebestemming voor mensen die van prachtige natuur houden, maar ook van een rijke historische cultuur. In Noorwegen worden in totaal drie talen gesproken. Twee daarvan vertonen veel overeenkomsten en vormen dan ook de voertaal in het dagelijks leven. De andere taal is het Sami, de taal van de oorspronkelijke bewoners. Bij een bezoek aan het Scandinavische land is het voornamelijk belangrijk om één van de twee algemene talen te leren wanneer je graag in het Noors wil communiceren. Een inwoner die één van de twee talen spreekt verstaat automatisch ook de andere taal.

Cursus Noors van LOICursus Noors van StudieplanTab title

De Noorse taal is redelijk gemakkelijk onder de knie te krijgen, maar vereist wel een gedisciplineerde inzet. Na een maand word je bij de LOI in staat geacht eenvoudige gesprekken te voeren in het Noors. De variant die je leert tijdens de cursus is het Bokmål. Deze taal leer je door een interactieve cursus te verstaan, lezen, schrijven en spreken. Met geluidsfragmenten van echte Noren hoor je de juiste uitspraak om zo dit zelf ook te kunnen beheersen. Bij het lespakket zit een cd om tekst te beluisteren en om multimediale opdrachten uit te voeren. Zo kun je animatiefilms bekijken om op eenvoudig niveau de Noorse taal aan te leren in het begin. Ook als opfriscursus is deze cursus Noors van de LOI uiterst geschikt. De cursus duurt bij de LOI tien maanden en kost 445 euro.

Meer informatie over de Cursus Noors van LOI

Ook bij Studieplan is er een mogelijkheid om een cursus Noors te volgen. Je hoeft hiervoor niet de deur uit, want de studie wordt volledig online gevolgd. Naast de taal leer je ook veel praktische zaken over het Noors en Noorwegen zelf. Na het volgen van de cursus ben je in staat om jezelf te redden in het dagelijks leven in Noorwegen. Omdat de cursus online wordt gegeven ontvang je bij aanschaf een compleet studiepakket. Dit bestaat bij Studieplan uit audio cd’s waarmee je geluidsfragmenten kunt luisteren en oefenen en gratis studiematerialen. De cursustijd bij Studieplan is wederom zelf helemaal in te delen. De kosten van de cursus Noors liggen op 175 euro.

Meer informatie over de Cursus Noors van Studieplan

Het NTI is het enige opleidingsinstituut die geen cursus Noors heeft tussen de talencursussen. De enige Scandinavische taal die men kan leren bij het NTI is Zweeds.

De goedkoopste cursus Noors

LOI
€ 445,-
Uitgebreid en begrijpbaar
Zeer professioneel
Als beste getest
Studieplan
€ 175- Eenmalig
Super voordelig!
Zeer goede basis
Mooi algemene cursus