Webdesign

Steeds meer mensen beheren een eigen website. Velen van hun doen dit later ook voor vrienden en kennissen. De online cursus webdesign is dan ook ontzettend populair. Het is altijd handig om de basis van webdesign onder de knie te hebben. Zo weet je waar je mee bezig bent en kun je voor jezelf of voor anderen goede websites maken die goed in elkaar steken.

Behalve door je diensten als webdesigner aan te bieden kun je ook zelf een winstgevende affiliate website maken om op die manier wat extra geld te verdienen. Uiteraard kun je met een goede basis in webdesign ook een goede webshop maken. Met een goede basiscursus webdesign kom je al een heel eind. Er zijn verschillende online cursussen over webdesign te vinden. In dit geval bespreken we de basiscursussen webdesign van Loi, NTI en Studieplan.

Cursus Webdesign LOICursus Webdesign StudieplanCursus Webdesign NTI
LOI kent meerdere cursussen die betrekking hebben op webdesign. In dit geval gaat het om de vernieuwde cursus webdesign van LOI. Deze volledige online cursus webdesign leert je de basis van webdesign. Je leert alles over HTML, CSS en Stylesheets. Maar ook praktische zaken zoals het uploaden van je website en het aanmelden van je website bij de zoekmachines wordt besproken.

Het is een relatief korte cursus die je wel van A tot Z de basis van webdesign leert. Na deze cursus weet je alles over HTML, het bouwen van een website, het onderhouden van een website en heb je je eerste website gemaakt als praktijkopdracht. Ben je op zoek naar een meer uitgebreidere cursus of opleiding? Dan heeft LOI de onderstaande webdesign cursussen voor je.

  • User Interface and Webdesign (UIWD)
  • Professional Webdesigner
  • Eigen webwinkel starten

Meer informatie over de webdesign cursussen van LOI

Studieplan biedt voor een vast bedrag een prima basiscursus webdesign. Geheel in eigen tempo ga je de stof van deze cursus door. De inhoud van de cursus webdesign van Studieplan.nl is vergelijkbaar met de cursus van LOI. Zo leer je basis HTML, een website ontwerpen, stijlbladen definiëren en toepassen en je leert je hoe je je domeinnaam registreert en hierna je website upload. Kortom een complete cursus die je als beginnende webdesigner eigenlijk niet mag missen.

De cursus webdesign van Studieplan leert je werken met Expression Web 4. Een eenvoudig maar compleet programma om een website mee te maken. Wil je dieper ingaan op het gebied van webdesign?

  • Freelance webdesigner
  • Online reisbureau starten
  • Webdesigner

Meer informatie over de webdesign cursussen van Studieplan

De online cursus webdesign van NTI is wat uitgebreider dan de andere webdesign cursussen. Je leert ook hier de basis van het webdesignen maar het is wat breder getrokken. Zo leer je bijvoorbeeld niet alleen de basis van HTML maar ook van JavaScript en XHTML en webdesignsoftware. Kortom een zeer complete cursus met uitstekende begeleiding.

De cursus webdesign van NTI is voor de beginner die al wellicht al wat praktijkervaring heeft. Dat merk je aan het programma webeditor CoffeeCup waarmee gewerkt wordt. NTI geeft je een gratis licentie tot dit programma. Maar ook de basis wordt nog eens uitgebreid doorgenomen.

De NTI biedt wat ons betreft de meest volledige cursus. Hierdoor is de lestijd ook wat langer. Heb je al wel wat ervaring met HTML, CSS en de basis van webdesign dan is dit de meest geschikte cursus voor je! NTI biedt 1 cursus aan op het gebied van webdesign en vullen deze cursus volledig met breed lesmateriaal.

Meer informatie over de fotografie cursussen van NTI

 

Vergelijk de prijzen van de Cursus Webdesign!

LOI
€ 89,95 Per maand
4 maanden cursus
Complete cursus
Met certificaat
€ 29,50 inschrijfgeld
Studieplan
€ 175,- Eenmalig
Studeer op eigen tempo
Goede basis cursus
Met certificaat
Geen inschrijfgeld
NTI
€ 45,36 Per maand
6 Maanden cursus
Goede uitgebreide cursus
Met certificaat
€ 29,50 inschrijfgeld